Laddat inför vintern

  • Idag åkte vi till Kosta Outlet med Max mormor och shoppade inför vintern..
    Vi hittade en massa..Allt skulle ha kostat 3100:- och nu kostade det 1400:- Det kallar jag kap=)

    Vinterstövlar 300:- ( i affär 550:-)


    PoP overall 350:- ( i affär 995:-)


    PoP skaljacka 395:- ( i affär 695:-) med avtagbar fleece innuti


    PoP vantar 50:- ( 175:-) mössa 50:- ( 175:-)


    Regnställ 250:- ( 499:-)


    Som sagt mycket nöjd..Idag ska hela familjen ner till stan..Toffi ska till arbetsförmedlingen eftersom det var sista dagen på jobbet igår..Ja han jobbar extra på fredag men de är ju stenhårda med att anmäla sig första arbetslösa dagen..Imorgon ska Toffi på polisuttagningarna..spännande=)

    Ha en bra dag!!



2009-08-31 @ 21:28:30 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



Hos fotografen















Visst blev dom fina??

2009-08-29 @ 19:09:50 Permalink Allmänt Kommentarer (3)



Kräftfiske med pappsen

Igår åkte vi till Lessebo och fiskade kräftor med pappa..
Toffi fick snällt ro


medans svärfar fixade burarna


Det gick jättebra fram till Toffi bröt av en åra..Så vi fick ro ihop tillbaka..han med en halv och jag med en hel..Men det löste vi bra..eller vad säger du pappa??

När vi kom hem var det dax för mat


Morbror Robert anlände


och på kvällen spelade vi retro


Vi sket i att vittja på kvällen pga åran och tog det imorse istället..
Solen sken men det blåste som bara den..
Vi fick inte så jättemånga kräftor..Får väl skriva att Toffi valde ut en som han skulle plocka upp och det var mest i den..10 st så han var nöjd









Vi åkte hem idag efter vi ätit frukost..Cyklade ner och hämtade korten hos fotografen. De blev faktiskt jättebra..
Tänkte lägga upp dom men orkar verkligen inte nu eftersom det tar så lång tid att ladda upp bilder..Detta inlägget har tagit typ 1 timme..Men lovar att göra det senare ikväll

kram


2009-08-29 @ 14:56:39 Permalink Allmänt Kommentarer (1)



Pizzakväll blev trädgårdsfika

Egentligen skulle vi träffats hos Erika och gjort pizza..men eftersom Erika har blivit sjuk skippade vi det..
Var en sväng på stan och cyklade en runda..

Sen åkte vi hem till Ida och fikade i hennes härliga trädgård med Hanna..Riktigt härligt..Satte oss i brassestolar och Max på en filt..Hur gött som helst..Jag tog ut resesängen och han somnade gott i skuggan på gräset..
Fick äntligen se deras altan Oskar har kämpat med hela sommaren..Superfin..
Ska se hur många bilder jag lyckas lägga upp idag..

Just det..Imorse när Toffi gick till Jobbet vinkade Max till honom=)













2009-08-27 @ 18:41:58 Permalink Allmänt Kommentarer (1)



Ny operationstid

De ringde från Lund idag. Han fick tid 11 September..Så vi åker ner Onsdag 9 på kvällen..Känns skönt att fått veta tiden..

Idag var vi på promenad och mötte Karolina och Hugo på vägen

Hallo polarn


Sen åkte vi till IKEA med Max mormor och morfar..Max fick en stoooor hund att ha hemma i Lessebo


Blir ett kort inlägg idag eftersom datorn är seg..En sista bild på en butter Max


2009-08-26 @ 18:30:23 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



Häng med Sara

Igår kom söta Sara hit..Hon var upptagen i söndags och kunde inte komma på kalaset så hon kom hit igår istället och firade Max..Han fick en fin pingvin och en bamsebok





Annars var dagen rätt lugn..Cyklade en runda..Bestämde med Sara att vi skulle möta upp med Jonna och hennes dotter Ebba på kvällen och gå runt sjön...men eftersom Jonna hade glömt vagnen på dagis( ja hon hämtade Ebba med bilen) så åkte vi bort till Jonna och hade myskväll med te istället


Tycker det är så häftigt att Jonna ska börja jobba som flygvärdinna..superkul för henne att äntligen få ett jobb med fler timmar..Inte kul att bara extraknäcka när man har en liten hemma..

Nu försöker Max krypa hela tiden..Det går bättre och bättre för varje dag..Han har bara svårt att få bak sista foten



sötnosen




Nu ska han klättra hela tiden oxå..typ klättra på pappa


Och han har lärt sig att resa sig ur badkaret..så nu är det kört med kvällsrutinen angående bad innan välling=)
Jag badade honom i typ 5 minuter igår varav han reste sig typ 10 gånger..

Jag pratade nyss med Lund..Det blir definitivt operation v.37..men kanske inte måndag som hon sa innan..De hade en patient som var tvungen att gå före..Så det kanske blir tisdag..vilket ändå passar bättre eftersom Toffi ska till Trygg Hansa på kvällen torsdagen då det var tänkt att vi skulle åka ner..plus att de ville att han skulle jobba på Bilsport måndag och fredag nästa vecka..Men hon skulle ringa mig så fort hon visst e vilket datum..förhoppningsvis vet hon det senare idag..
Så blir det operation tisdag åker vi ju ner söndag kväll..Mycket bättre än torsdag kväll och behöver vara där hela helgen..

I eftermiddag kommer mamma och pappa..De ska hjälpa oss äta upp lite tårta och så har pappa målat och fixat en hallbänk..Smidigt som Max kan sitta på när man klär på honom och så är det 2 stora lådor som man kan lägga vantar och sånt i..Bara till att köpa något coolt tyg och sy en sittdyna..

Skriver så fort jag har hört mer från Lund

Tjolahopp

2009-08-25 @ 11:03:21 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



Tips om gratis fotobok från FUJI

Jag har alltid älskat att ta kort vilket alla som känner mig är MYCKET väl medvetna om..Jag går även under smeknamnet "turist-Johanna"
Även fast digitalkameran har kommit är jag fortfarande lika flitig med att framkalla och ladda över bilderna till datorn..
Kan ju vara kul att göra något riktigt fint med dom.
 

I julklapp gav vi Max farfar en fotobok från FUJI från hela familjen..Det är jättekul för man laddar hem ett program där du kan fixa till bilderna själv..Välja vilken bakgrund du vill ha, och även skriva dit lite dikter och texter till bilderna..
Den blev mycket uppskattad, och jag har själv funderat på att göra en likadan själv..Det är verkligen ett perfekt present-tips till Mormor och Morfar kanske på barnbarnet. Eller en liten samling av söta foton till din respektive.

Av en slump halkade jag in på en blogg där jag fick tips om att få chansen att beställa en gratis fotobok från FUJI och jag nappade direkt..För att läsa mer om fotoboken och hur du kan beställa en själv går du bara in på deras sida med nedanstående länk:

 www.fujidirekt.se/fotobok

Jag tänkte jag ska göra ett album med Max första år..Ta med alla månadsbilder från födseln till 1-års dagen. även ta med de fina magbilderna vi tog i Melbystrand. jag älskar denna bilden



Kram



2009-08-24 @ 09:27:26 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



Lyckat 1-års kalas

Vi åkte hem idag på förmiddagen..Satte igång med tårtan direkt..och tur var väl det..Tog hur lång tid som helst..Sista gången jag täcker en tårta med glacyr..Shit vad knepigt det var..Blev inte alls som jag hade tänkt mig..Hade tänkt att lägga det direkt på rälsen men fick lägga det på tallrikar..Jaja den blev ju okej iallafall


Jag skickade iväg Toffi och Max till Ludde så jag fick lite lugn och ro här hemma..Fick den här söta bilden när Max gosar med Ludde


Fixade och donade som bara den..Bar in trädgårdsmöbler och dukade..20 minuter innan gästerna kom hoppade jag in i duschen..Inte alls stressad=) men allt blev perfekt..

Det var inte bara jag som fick paket. Världens sötaste Ludde som jobbar på adidas fick så dåligt samvete för att de grejerna som han och de andra hade beställt till Max inte hade kommit, så jag fick en supersnygg väska och linne..


TACK!!!

Det var ett supertrevligt kalas med en massa härliga människor..Och Max fick en massa fina saker..
Vi hade gjort en liten bakelse till honom som han skulle få smaka  på men fattade inte riktigt grejjen..

Här kommer en massa bilder från idag..
TUSEN TACK alla som var med idag



























Leker lite med paketen


2009-08-23 @ 20:46:20 Permalink Allmänt Kommentarer (2)



beroende av plommon??

Som jag skrev i tidigare inlägg har mamma och pappa sjuuukt goda plommon..Det är inte varje år det blir något..kommer faktiskt inte ihåg senast..Så när jag satt hemma innan vid köksbordet och tänkte tanken att det kanske dröjer flera år innan jag får smaka dom igen..då tog det inte många sekunder innan jag lyfte luren och ringde mamma och pappa och hörde om vi fick komma=) Och självklart fick vi det..

Så vi har haft en mysig kväll..Jag har väl typ tryckt i mig 20 plommon minst.Känns så hemskt när man går och plockar på trädet och inser att man inte kommer ha tid att äta upp alla innan dom ruttnar...
Haha nu får det vara nog babblat omplommon..Lilleman somnade gott för enliten stund sen..
Idag gjorde han ett nytt framsteg. han satt på golvet framför mamma..tog tag i stolen och reste sig upp till stående..HUR nöjd som helst!!!
Här kommer lite bilder från ikväll..Måste baralägga ut denna söta bilden från när Max var här när vi var på bröllop..
och just det..ÄNTLIGEN har 3:e tanden ploppat upp..underbart..

Här är från då de var barnvakt tidigare


och en kavalkad av badbilder från ikväll










nybadad och väntar på välling




imorgon åker vi hem påförmiddagen så jag kanbörja fixaoch dona inför kalaset.Vi blir 22 personer så det är lite att fixa..

hejsvejs

2009-08-22 @ 20:17:24 Permalink Allmänt Kommentarer (1)



Första krypsteget

Trodde inte max skulle krypa men igår satt han ner och lekte lite..Helt plötsligt ställer han sig på knä och tar ett steg fram


han har gjort det några gånger till efter det..
Igår kom Alexandra förbi..Handlade lite på Citygross och ÖB..Sen gick vi hit och käkade pannkakor med glass och sylt


Vi hyrde film på kvällen..Så kul när vi skulle handla godis..Jag och David har exakt samma godissmak och Toffi och Alex..Så Alex plockade en påse och jag en..Kollade på Milk..som var helt ok


Idag var vi uppe tidigt hela familjen..Max sov till 07.30 så det var ingen mening att somna om efter det..Var väl eftersom han trixade så länge igår..Han somnade nog inte förrens 21..

Just nu är Max med Toffi borta hos Ludde..Fick en bild innan att han hade somnat gott på Luddes sovrumsgolv


Men han hade visst vaknat nu så de kommer väl om en stund..

Har handlat det sista till tårtan imorgon..längtar som bara den tills att få börja dekorera den..Vissa av er vet vad det blir för något...här kommer en ledtråd


Avslutar med en gosig bild..Tycker han är så söt i sina små knubbiga ben och bjöjan som sticker ut




2009-08-22 @ 15:07:55 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



Nyklippt=)

Nu när vi har tagit bilderna hos fotografen tänkte jag att nu måste jag klippa honom..Så jag tog fram saxen och blev riktigt nöjd faktiskt..Vad tycker ni??

Före


Efter








Lite snett där fram aksnek men bättre så än spikrak kant

2009-08-21 @ 10:13:07 Permalink Allmänt Kommentarer (1)



Sura miner hos fotografen

Det gick inte alls bra hos fotografen igår..Eller jo han lyckades ju få bra bilder men mellan der var Max skitsur och skrek och kipade..Vägrade sitta ner..så vi får se hur korten blir=)

Avslutade kvällen med ytterligare en härlig grillkväll ute hos Cai(Carolina)..De har en otrolig utsikt från deras altan..så där satt vi och gottade oss och njöt av en av de kanske sista varma sommarkvällarna..Sen tog vi en långpromenad vilket var behövligt efter allt svullande..Här kommer lite bilder..

Grillmästare 1


Grillmästare 2




Resultatet


Cai och fina Saga




Måste bara lägga in denna bilder på hans sjukt långa hår..dax att gå till frisören snart kanske??


Just nu sitter han och skriker o falsett..tycker det är jättekul..mamma tycker inte att det är lika skojigt..Idag sov vi till 9 förutom vällingen kl 6..riktigt skönt..
Får se vad vi hittar på annars idag..

tjingeling

2009-08-21 @ 09:21:03 Permalink Allmänt Kommentarer (1)



Härlig grillkväll

Kom precis hem från en mysig grillkväll ute hos Ann-britt..
Käkade grillat kött och kycklingfilé med en massa gott till..Janne styrde upp grillen




Max softade i en solstol


Och Spiken försökte få till det med Ebba




Det blev dax för Max att öppna presenter






Han fick reflexer med sitt namn..en liten anka..en superfin tröja


och jättefina klossar som mamma önskade sig av farfar och Ann-Britt


Alex var stolt över att vara längre än klossarna


Grabbarna kollar gamla rally-filmer


När klockan började närma sig 20.30 fick vi tacka för oss..Max hade bara sovit 10 minuter i bilen ut sen 11.45 idag förmiddag så han var helt slut..
Han har verkligen kommit in i en trotsålder nu..Skriker hur högt som helst när han inte får som han vill..Kan även bara sitta och skrika högt för att få uppmärksamhet..Samma sak på kvällarna när han trixar när han ska sova..Men man får bita ihop och ignorera så han lär sig att det inte lönar sig att få det man vill med hjälp av skrik..

Nehe nu tackar jag för idag..Hoppas fotograferingen går bra imorgon..

kram och godnatt och tack igen Janne och A-b för en trevlig kväll..Spiken hälsar till Ebba

2009-08-19 @ 21:51:18 Permalink Allmänt Kommentarer (1)



Solen lyser=)

Mötte upp David och Alex på stan för att handla present till Ann-Britt som har fyllt 55..
Alex följde med hem..Gav Max lite käk..Alex fick smaka på chokladbollarna..när hon har ätit upp en frågar hon snällt: Får jag ta en till=) så söt..så dom verkade uppskattade..Gjorde 3-dubbel sats igårkväll får se hur länge dom håller..

Vi tog en sväng runt sjön..Riktigt härligt väder






Kom hem för en liten stund sen..Terroristen kör runt i sin gåstol och försöker riva ner sin klocka




Tänkte han skulle sova lite nu innan vi ska åka till Janne och Ann-Britt när Toffi slutat jobba..Ska bli riktigt gott med grillat..
Kanske blir det ett inlägg ikväll annars hörs vi imorgon..
Vi har bokat tid hos fotografen imorgon med Max..Han ska ju få det i 1-års present av mormor och morfar..Spännande att se hur det går..

KRAM

2009-08-19 @ 15:42:19 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



Heldag i Lessebo

Vi åkte ut tidigt eftersom Max inte ville somna om efter kl 6 idag..

Käkade frukost där ute..De hade hittat en gunghäst som min lillebror hade..

Sen bakade jag lite tills på Söndag..
Jag fick ett jättefint halsband av mamma och pappa i sen födelsedags-present. Jag hade ju bara önskat mig grejer till Max när jag fyllde år så de tyckte att jag oxå skulle få ett..

Vi stannade och åt kvällsmat..När man har en skogsmulle till pappa blir man alltid bortskämd med en massa gott.
Så det blev stekta kantareller och blåbär till kvällsmat


De har ett plommonträd med sjukt goda plommon..

Stora gula. Kan säga redan nu att jag vet vart jag kommer spendera natten.typ på toa..




Här myser han med mormor och morfar




Shit jag fick panik nyss..Han ligger ju alltid och trixar i sängen..rullar fram och tillbaka men han fastnade med benet mellan spjälorna och jag fick inte loss honom..Fastnade precis vid knät så jag fick vrida till för att få loss honom..ush läskigt men det gick bra..

Imorgon ska vi hem till farfar Janne och Ann-Britt och grilla..Ska bli kul att se hur hon bor..
Ska passa på att fira Max oxå..

hörs imorgon

2009-08-18 @ 20:11:33 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



Snosat bebis

Idag var vi nere på stan och shoppade lite kläder till lillen..Blev en grön plysh-dress med byxor och jacka..likadan som Max har=) så polarna får ha dom ihop sen..

I eftermiddag åkte vi och hälsade på underverket..hur söt som helst..och mamma upp i dagen..
Jag fick hålla honom och snosa..Det går verkligen inte att fatta att Max vart så liten..och ändå var han ca 1 kilo mindre..
Det är ju som sagt antingen en Lowe eller Colin..Jonna frågade vad jag tyckte och jag tyckte det såg ut som en Colin..
Här kommer lite bilder












Jag ringde Lund idag och sa att Toffi har polistesterna 2-3 September så att de inte lägger operationen just de dagarna.
Hon sa att eftersom han är i Kristianstad så försöker hon boka in så att han opereras måndag 7 September.Att vi åker till Lund på torsdagen 3 på kvällen.De tar en massa tester på fredagen och operationen sker på måndagen.Låter bra. Då kan vi passa på att hälsa på kusinen i Helsingborg..

Kram

2009-08-17 @ 16:40:25 Permalink Allmänt Kommentarer (1)



Grattis John och Jonna

Idag ca 08.20 kom John och Jonnas son till världen. 3,5 kilo..Antingen Lowe eller Colin..
Hon ringde precis och de mådde bra hela familjen.
Hon frågade om jag och Max ville komma och hälsa på imorgon eftermiddag och självklart vill vi det..

Var och gick en sväng runt sjön med Ida och Hanna.
Sen har Toffis kompisar vart här hela eftermiddagen och kollat fotboll..När Max blir lite större får han kanske vara med på deras söndags-häng...Jag bakade chokladbollar till kalaset..förra satsen jag gjorde råkade visst ta slut..men frågan är hur länge dessa håller..de är sjukt goda..
Här kommer receptet för er som är sugna på att testa:

http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=5058


Så imorgon blir det alltså ner på stan och köpa lite söta bebis-kläder..alltid lika roligt..

Gissa vad max gör just nu: just det trixar med att försöka krypa i sängen..samma visa varje kväll nu i typ 1 timme innan han däckar...

godkväll



2009-08-16 @ 19:49:06 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



Städ-dag

Börjar inlägget med ett garv..Sitter och studerar Max hur han bökar i sängen..Han försöker att sätta sig upp och det ser sjukt kul ut..

Började dagen med promenad.Sen tog vi en cykeltur till samarkand..
Satte igång att grov-städa badrummet. Sååå skönt när det är klart..Skurat från topp till tå..

Var borta en sväng hos Anna och Ebba nu ikväll..Erika och Esa var oxå där..Blev lite skvaller,te och supergod smoothie..
Tyvärr vart klockan så mycket så Max var trött..Åkte hem vid halv 8 men hade mer än gärna stannat kvar..Men så är det att vara småbarnsförälder..Känns som man kan ta det om man får ha en sån goding till son..

Esa och Ebba


Max käkar smörgås




Erika och Ebba


bus på g


Jonna ringde innan och berättade att dom hade åkt in till förlossningen eftersom hennes vatten gick.Tyvärr fick dom åka hem igen..Hoppas värkarna sätter igång på riktigt och att det inte blir alltför långdraget för dom..

Nu ska jag fixa lite te och hugga in på en choklad-kaka med mariannekrisp i..det ni=) och hoppas på att lilleman snart däckar så jag kan gå ner och fixa tvätten..

tjoflöjt

2009-08-15 @ 20:35:09 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



Ballongdjur=)

Idag var vi en runda på Toffis jobb..Scannade lite papper.Han ska söka jobb på Trygg Hansa..Han jobbar ju bara Augusti ut..Efter det åkte vi till City Gross och shoppade partygrejer till kalaset..Jag köpte ballonger som man kan göra djur av..
Hade tråkigt så jag tänkte testa lite..och det var hur kul som helst=)
det blev 2 hundar en svan och en kanin..kaninen gick dock sönder




Max har vart så grymt gnällig idag så jag är helt slut..Vet inte vad problemet var..Nu ligger han i sängen och envisas med att lägga sig på mage hela tiden..
Här sitter han hos pappa och kollar på skärmsläckaren.Den blir blå och snurrar och han blir helt paralyserad=)


Han blir bara mer och mer kryllig i håret..ser helt galen ut när han har badat






Nu blir det fredagsmyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyys

Lite uppdatering:
I snart 1 timme har han hållt på såhär:




Ligger och blåser bubblor med munnen och är inte det minsta gnällig..Nu går det minsann att ligga på mage..
Ja får se vem som somnar först ikväll=)



2009-08-14 @ 20:01:51 Permalink Allmänt Kommentarer (1)



Tråkdag

Idag har det inte hänt alltför mycket eftersom vädret vart som det var..Körde en runda med lite inbjudningskort och har även testat ett choklad-bolls recept som blev grymt gott..Annars har vi inte gjort alltför mycket..
Max vägrade sova efter kl 2 så han däckade på väg ner i sängen..
Här sitter han i soffan och väntar på att få bada..kl är 18.30 och det är inte långt ifrån att ögonen faller ihop


Idag satt han ganska bra på bilen han fick av farfar..dröjer nog inte länge tills han kör runt här hemma




Imorgon hoppas vi på bättre väder så man kan ut och röra på fläsket iallafall

kram

2009-08-13 @ 19:26:01 Permalink Allmänt Kommentarer (1)



Pyssel och knåp

Iförrgår var jag ju nere och träffade Anna och Ebba.Har glömt lägga ut bilderna



sötnosen Ebba sover gott i vagnen


och igår var det taco mys med David och Alex


sen kollade vi klipp från snickeriet och "Plötsligt i vinslöv" har ni inte sett det så sök på youtube..jag lovar ni kommer garva..

Vi har bestämt att vi ska ha Max 1-års kalas nästa söndag.Det blir för kompisarna och sen tar vi ett för släkten lite senare..
så jag satt i typ 3 timmar och snickrade ihop inbjudningskort..
Åkte till mamma och pappa i Lessebo idag och fixade resten..Passade på att baka lite kakor oxå..

Passade på att ta hem min gamla klocka jag hade på mitt rum. Mamma hade hittat den...sååå cool eller vad säger ni???


Nu hänger den i Max rum istället=)

Nu är det dax för lite kvällsmat..
tjolahopp

2009-08-12 @ 19:55:39 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



Ingen ny läkartid..eventuellt v.36

Blir snabbt inlägg nu..har inte hunnit innan och ska börja fixa tacos nu.Det är ju 2 år sen Max älskade farmor Maria gick bort..Världens underbaraste svärmor som är grymt saknad av oss alla..
Så David och Alex kommer hit om en timme ungefär och så ska vi käka tacos..smask..

Pratade med Lund och han hade inte fått plats v.35 men hon sa att antagligen får han tid v.36 istället och så sa hon förhoppningsvis hörs vi snart igen..Så vi kanske får besked nästa vecka om han får plats eller inte...

Nu måste jag ta hand om gnällspiken Max..tror han håller på att få tänder i överkäken oxå..Han är jättesvullen på höger sida uppe..så vi får se..

hörs sen

2009-08-11 @ 16:46:43 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



BVC och Max 11 månader

Glömde ju bort att skriva att Max fyllde 11 månader igår=)




Vi åkte till vattentornet på Teleborg igårkväll..Men Max tyckte mest det var läskigt,..trodde han skulle hoa en massa men det var vi som hade roligast=)









Idag var vi på BVC..Nu väger han 9350g och är 73 cm lång..Han följer kurvan perfekt så det känns bra....
Resten av dagen ska eventuellt spenderas med först Thilda och Theo och sen en promenad med Anna,Ebba och Erika..

Imorgon ska jag ringa till Lund och kolla om Max har fått någon operationstid..Antingen bloggar jag ikväll annars blir nästa inlägg så fort jag har pratat med Lund..Skulle ringa imorgon eftermiddag..
Nu ska jag gosa lite med Max..Blev ju lite omställning från att ha vart i centrum nästan hela helgen tills bara ha mig..stackare..

kram

2009-08-10 @ 11:23:17 Permalink Allmänt Kommentarer (1)



Hemma igen

Nu är vi tillbaka i Växjö. Vi åkte idag söndag kl 10 efter vi hade städat färdigt stugorna..
Vi satte oss i bilen och Max bajsade efter 3 minuter..så det var bara att stanna..men resten av resan hem gick bra. Han sov till Lammhult..

Gårdagen började med frukost och sen en sväng på stan i Gränna






Lite solande och häng vid stugan. Käkade lunch


Hunden Sunny fyllde 10 år så det var kalas med tips-runda


 



Alla barnen samlade


Lördagens kvällsmat rökt sik,röding och lax


Blev lite minigolf oxå




Har vart en supermysig helg. Vi var hemma i Växjö vid 12 tiden idag.Matade Max och tog en cykelrunda..
Nu sover han gott så då får man passa på att blogga..

KRAM

2009-08-09 @ 14:07:38 Permalink Allmänt Kommentarer (3)



En härlig dag i Gränna

Hallo..Det blev att vi tog med datorn iallafall..
Vi åkte imorse kl 10..Max sov gott..Vädret var helt underbart

Vi kom fram vid 12..käkade lite korv sen begav vi oss ner till stranden..Det är hur mysigt som helst här..Som en liten lagun där vi badar..och stugorna ligger precis vid vattnet


Det blev en runda på stranden


Maxi-boy gillade att bada..t.o.m jag badade=)




En del av gänget hänger vid stugorna efter beachen


Kvällsmat


La Familia



Spiken badade han med


Det är verkligen supermysigt här..Ser fram emot en härlig dag imorgon..Nu ska vi sova för frukosten dukas upp 8.30
kram och godnatt

2009-08-07 @ 22:32:30 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



Nytt framsteg för lilleman

Efter att jag hade bakat klart cyklade jag och Max bort till David och Alex med lite fika..Han är så rolig när vi cyklade genom stan..babblar som bara den och möter man någon och hälsar så hälsar han oxå..





busminen




Vi cyklade hem och han sov en sväng..
Satt och lekte med en boll och testade om jag kunde lära honom leta efter den..
Efter 3 gångers träning lade jag bollen bakom honom och sa var är bollen??Och direkt vände han sig om och tittade på den..Sen stod vi under lampan och jag sa Lampa när han tittade på den.Då sa han :la..har sagt det några gånger innan oxå..vet inte om det är ett sammanträffande eller om han försöker säga det..

Alex och David kom till oss..satt och pratade lite..David och Toffi stack och tränade och jag,Alex och Max gick till City Gross..shoppade mat till Maxi-boy till Gränna..

Ikväll när Max hade somnat och jag satt i sovrummet ropade Toffi att jag skulle komma..Jag kikade in till Max i sitt rum och såg det här:


Han var hur glad och nöjd som helst över att ha lyckats ta sig upp själv..lilla älsklingen..

god natt

2009-08-06 @ 21:33:44 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



fortfarande förkyld=(

Blir galen på denna förkylningen..Den vill inte släppa=(

Igår tog vi först en cykeltur till CityGross..Sen gick vi en runda på stan.Var ju tvungen att hitta något roligt presentpapper till Max present. max tycker det är superkul att åka hissen på HM när han ser mig i spegeln


Sen begav vi oss ut till Ryttartorpet där Hugo i mammagruppen och hans föräldrar Karolina och Lasse låg och solade.
Killarna tyckte det var kul att träffas tills Max ville låna Hugos bok..det var mindre populärt hihi




Vi åkte hem vid 5-tiden och gick en runda när Toffi kom hem..
Sen kom Cai förbi och stannade en stund..Det var alldeles för länge sen vi träffades..


Idag somnade Max om efter vällingen och sov till kvart i 8..Hoppsan pappa försov sig visst..
Vi gick upp och jag bakadekärleksmums med polkaströssel och dubbel sats glacyr



Max satt snällt och åt smörgås


Nu däremot börjar han bli uttråkad får väl gå och sysselsätta honom lite..
Får se vad vi hittar på idag..Blir väl packa och dona lite..

Hörs efter helgen om jag inte tar med mig datorn till Gränna..Känns lite onödigt kanske..men jag har ju er trogna bloggläsare jag inte kan svika..haha..men det ökar faktiskt hela tiden..Tror jag slog rekord i förrgår med 40 unika besökare och 83 sidvisningar på 1 dag..Kul att så många läser..

Hej så länge

2009-08-06 @ 09:23:35 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



Pratat med Lund

Jag ringde innan för det är så jobbigt att bara gå och vänta på att dom ska ringa..
Hon berättade att egentligen är det inte jätteakut utan bedöms att det bör göras inom 3 månader..men anledningen till att han fick tid så snabbt var att de hade precis diskuterat hans fall och så fanns det en ledig tid där dom satte in honom..men eftersom han redan har fått en tid som blev struken ska vi inte behöva vänta så länge utan jag ska ringa henne på tisdag nästa vecka då de har planerat in lite tider för kommande veckor och se om han har fått plats..
Känns skönt att slippa gå och vänta på att dom ska ringa..Och något positivt är ju att vi kan åka till Gränna i helgen...

Max är lite krasslig..Har ju varit lite småförkyld senaste dagarna..Han somnade kl 19.15 igårkväll och sov tills 08.15 idag..Tittade till honom och började fixa välling..då somnade han om igen och var jätteslö..Tog upp honom och då hade han snabb andning..När han åt välling blev han genomsvett..Så jag ringde barnakuten och de tyckte vi skulle komma in..

Kollade syresättning och puls. Fick andas in luftrörs-vidgande och så tog de snabb-sänka..
Det såg bra ut..bara lite röd i halsen..så han är nog bara tagen av förkylningen..Han somnade i mitt knä där inne och det gör han ALDRIG..så han är helt slut stackarn..Sov 2 timmar när vi kom hem..Vaknade för en timme sen..har gett honom gröt och nu somnar han snart igen..Hoppas det släpper snart så han blir frisk tills vi ska till Gränna..Åh det ska bli så mysigt..Har räknat att vi blir 32 st som träffas..Vi har hyrt stugor..får se hur många polkagrisar man trycker i sig..

Oj nu blev det en massa text och inga bilder..får väl leta upp någon söt bara för att..

Det blev en gammal gos-bild


KRAM

2009-08-04 @ 13:22:52 Permalink Allmänt Kommentarer (2)



2 Badpojkar

Idag tog vi det lugnt på förmiddagen.Max var rätt trött eftersom han sov dåligt inatt..Fick sova inne hos mig..
Så imorse vaknade jag av en fot i huvudet..förvisso en rätt söt sådan...

Sen åkte vi ut och lämnade matlåda till Toffi..och åkte och klippte klorna på Spike..Det går bättre och bättre för varje gång. så det känns skönt..Han skriker ju inte längre iallafall..Det är helt klart värt 75 kr..

När Toffi kom hem tog vi en cykeltur igen vid I11-området..cyklade bort till Bergunda och vände..
Sen blev det bad för båda killarna när vi kom tillbaka





Nu har lilleman fått sin välling och sitter och myser med pappa..


Jag tror jag ska fixa mig lite Haoulomi-mackor..
Jag käkade det innan..Stekte osten tillsammans med brödskivor..sen stekte jag små plommon-tomater och hade överst på mackorna..GRYMT gott..känns ju onödigt att haloumin bara ska ligga i kylskåpet=)

Trevlig kväll

2009-08-03 @ 19:10:49 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



Toffi vidare till sista uttagningarna till polisen

YIPPIIIIIIIIIII...

Han fick besked idag om att han går vidare till de sista testerna..De kommer ske 2-3 September i Kristianstad..
Det är 900 kvar av 7000 sökande och 350 st blir antagna..Så nu får alla hålla tummarna att han grejjar det=)

2009-08-03 @ 12:32:03 Permalink Allmänt Kommentarer (1)



Första cykelturen

Igår körde vi och hämtade Max på förmiddagen i Lessebo..






Toffi följde med svärfar för att plocka svamp men det hittade tyvärr inte så många..
Vi åkte hem och Toffi monterade cykelstolen till Max..Sen tog vi premiärturen..


Först cyklade vi och köpte glass




Sen kollade vi på ankorna i strandbjörket

Sen cyklade vi runt Växjösjön
Det gäller att hållla i sig i pappa när det går fort



Sen var det söndagsmiddag hos farfar..


Hoppas att Lund ringer denna veckan att vi får tid som nästa vecka..För vi vill ju inte missa Gränna i helgen..

2009-08-03 @ 07:38:53 Permalink Allmänt Kommentarer (1)



Bröllop del 2

Nu har vi vaknat till liv efter gårdagens fest..Ja det var rätt lugnt för vår del..Jag blev snurrig efter ett glas champagne=)
Det var jättefint i kyrkan och supergod mat..Vi drog oss hem vid midnatt..Finns inte så mycket att säga utan jag visar bilder istället..











Ida och Oscar


Jag och Ida som var tärna


I Väntan på brudparet för att skåla.Festen hölls på Statt i Växjö







Vårt bord


Förrätt


Huvudrätt


Efterrätt


Tårta


Bröllopsvals


2009-08-02 @ 10:23:26 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



Bröllop

Tänkte göra ett snabbt inlägg innan vi drar till bröllopet. Nu är klockan 15.45 och bröllopet är 16.30..
Lämnade ju Max igår i Lessebo sen blev det en lugn kväll i soffan..Näsan rinner och halsen gör lite ont men har ingen feber iallafall..

Vi var nere en runda på stan och köpte Max 1-års present..En liten stereo han kan ha på sitt rum..
Sen blev det lite stressigt eftersom jag fick för mig att bröllopet började klockan 17..så det var bara till att styra upp frisyren och sminket..





Dax att gå på bröllop


tjingeling

2009-08-01 @ 15:51:03 Permalink Allmänt Kommentarer (3)