Åh vad underbart att få träffa Max

Mamma och Pappa kom in med honom i tisdags..åh så underbart att få gosa och snosa med honom..
Han hade faktiskt växt och fått mer hår..och hade börjat med nya ljud..shit vad det händer grejer..
Han fick paket..men pappret var nog roligare än själva presenten



Igår var vi nere på stan med svägerskan Erika..helt underbart väder..man blir så glad.Det var som en riktigt sommarkväll när vi var ute och gick igårkväll..

Max har ju inte riktigt nått ner till golvet i sin gåstol innan..men vi satte honom i den igår och jäklar vad han körde runt..tyckte det var hur kul som helst..så nu gäller det att fälla ner grinden..

Idag blir det eventuellt promenad runt sjön...långpromenad blir det iallafall...

Just det har ju glömt att berätta att Max fick den dagisplatsen vi ville ha på Ulriksbersskolan..Nära och bra hem..
Och så klarade Christopher svenskaprovet till polisen igår..YIPPI..det var visst jättesvårt iår enligt polisen..1/3 av alla 7000 sökande som skrev provet kuggade..så nu hoppas vi på att han går vidare till fystesten

hej svejs

2009-04-30 @ 08:02:30 Permalink Allmänt Kommentarer (1)



London

Jaha då var man hemma efter en HELT UNDERBAR resa..Vi har haft det sååå kul..Perfekt väder och vi har hittat på en massa kul saker hela tiden..


Vi kom fram på fredag eftermiddag och besökte London Zoo..





Sen gick vi till en supermysig pub med riktigt god mat..
Vi gick genom Regent´s Park..jättemysigt..









Lördagen gick vi upp tidigt och spenderade mestadelen av tiden med shopping..
Började med att gå till Marble Arch..



Därifrån tog vi tunnelbanan till Covent Garden..Lite läskigt för det var vid Marble Arch de sprängde för några år sen..Man såg spår av det..




Vid Covent Garden gick vi på en jättemysig marknad..



Vi fikade på ett ställe som hade riktigt häftiga muffins


Toffi tog en med blåbär i




Sen blev det lite mer shopping..
Vi hittade en superbra vintage-affär där nästan alla lyckades hitta något..
Toffi handlade mest och vi gick dit 3 gånger..han fick aldrig nog=)
Vi åkte vidare med tunnelbanan till Piccadilly Cirkus





Vi gick till en gigantisk leksaksaffär..Hamley´s..7 våningar med BARA leksaker..helt sjukt
Vi köpte 2 grejer till Max



På eftermiddagen gick vi till Madame Tussaud´s..jättekul men som väntat lite väl mycket folk..









Eftersom Janne fyllde 50 hade vi bokat bord på en kanonbra libanesisk restaurang..Vi fick sitta i ett privat bord med utsikt över hela restaurangen..Vi beställde något som hette meat-feast.
Först började de med lite aptitretare


och sen bara vällde det in med mat..en massa olika förrätter..jag fick en egen bricka med det som jag tålde



och sen en massa mat efter det..servitören skar upp lammet åt oss





sen efterrätt med lite frukter och godis och ett speciellt myntate..
Det var en riktig toppenkväll..alla höll med om att det var en av dom bästa restaurangerna vi besökt..

Söndagen åkte vi Londonbuss och besökte en massa turistställen..
Lägger ut lite bilder..Sen måste jag åka och handla mat..Mamma och Pappa kommer hit vid 12 med Max och Spike och då ska jag bjuda på mat..åh vad man har längtat e´fter Max..men det var helt rätt beslut att lämna honom hemma..
kram kram







Tower Bridge


London Eye


Big Ben





2009-04-28 @ 11:27:21 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



Saknar redan Max=(

Åkte ut till Lessebo i morse..Åt middag sen gjorde jag äppelskiver..Först gick det sådär..Det var ju faktiskt första gången jag testade..men efter ett tag fick jag kläm på det..och det blev grymt gott..





Åkte hem nu på eftermiddagen..ush jag fick bita ihop för att inte börja gråta..min lilla älskling..kommer inte träffa honom förrens måndag..
Nu ska jag iväg och byta ett av sko-paret jag köpte...När jag skulle ta på mig dom idag upptäckte jag att jag hade fått en 38 och en 40..åhhhhhhhhhh jobbigt..
Sen blir det till att packa det sista ikväll..åh längtar som bara den nu..
Hörs när vi kommer hem från London
'KRAM KRAM



2009-04-23 @ 16:35:07 Permalink Allmänt Kommentarer (3)



Jag älskar mina underbara föräldrar

Hoppas ni vet det Mamma och Pappa!!!

Jag och Christopher funderade lite och kom fram till att Max har ju egentligen inte så mycket utbyte av London...Blir ju i princip att sitta i vagnen hela dagarna och alla rutiner rubbas..så vi kom fram till att han får stanna hemma..Mina underbara föräldrar hade tidigare erbjudit sig att passa Max så jag kollade och det var okej..Känns som det blir bäst för alla..Vi kommer kunna njuta mer utav resan och han kommer ha det underbart och bli bortskämd hos mormor och morfar..men GUUUUUUUUUUUD vad man kommer sakna honom..Dom får skicka en massa bilder till mobilen..
Får väl kolla så att pappa kan med mobilen=) Ska åka ut dit imorgon..Tänkte baka äppelskiver..ett danskt recept som är typ som munkar som man doppar i florsocker..Min mormor brukade göra det när jag var liten..Har fått låna hennes speciella järn..finns inte att få tag på här i Sverige..

Idag har vi varit nere på stan igen och träffat Thilda och Theo..Shoppade en cool sommardress till Max..sen satt vi på Askelyckans uteservering hela eftermiddagen..Thildas kompis Natha gjorde oss sällskap..





Nu ska jag gå och packa ihop de sista sakerna till Maxiboy..
Kanske hinner med ett sista inlägg imorgon innan vi drar till LONDON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2009-04-22 @ 21:17:02 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



3 dagar kvar=)

London börjar närma sig med stormsteg..Ska bli riktigt skoj..Åker från Växjö fredag morgon 06.30..Planet lyfter från Kastrup kl 12..sen blir det London Zoo när vi kommer fram..Hoppas vädret håller i sig..

Måste bara lägga in denna bilden som jag glömde..Vi var och hälsade på min mormor och morfar när vi var i Lessebo..här leker gammelmorfar med Max..de är ute och promemenerar


Igår var jag och Max nere på stan på förmiddagen..kikade runt lite bland alla andra mammor som hade fått barnbidraget..Hittade en söt keps till Max




Idag var vi nere på stan igen..Fikade med Anna..Hennes mage bara växer och växer..
Jag och Max åkte ut med mat till Toffi som han glömde hemma..Åkte upp en runda till skopunkten och fyndade 3 par betala för 2..Köpte 3 par fina sommarskor som endast kostade 348:- det kallar jag kap=)


Imorgon ska vi kanske träffa Thilda och Theo..Annars blir det bara lugnt..Packa lite mer..Var och handlade en massa burkmat och ersättning på tetra idag..Är så glad att jag har hittat ätklar gröt på burk som Max gillar..den och ävern ersättningen kan ätas i rumstemperatur så vi slipper dra med vattenkokare..riktigt skönt..
Nu känns det som John Blund är på intåg..

Godnatt

2009-04-21 @ 21:52:36 Permalink Allmänt Kommentarer (3)



Korrö

Börjar med lite bilder från mammaträffen i Torsdags..Max har börjat sitta nu..fast man får passa honom..








Idag var vi och åt på Korrö..Jag,Pappa, Toffi och Max..Mamma var i Ullared..Det var riktigt härligt..Första restaurang-besöket för max..Vi satt ute på uteserveringen och Max sov gott i sin vagn hela tiden..Jag käkade laxplanka..så j-la gott..













Mätta och belåtna åkte vi hem..Toffi åkte vidare till Växjö och jag och Max stannade kvar tills mamma kom hem från Ullared..Max fick en massa fina saker..
Kom hem och såg att vi är bjudna på Bröllop i Augusti..Jenny och Marco ska gifta sig här i Växjö..Ska bli jättekul..
Nu ska jag hoppa in i duschen..Max kissade på mig innan när jag bar honom från skötbordet till badbaljan..lille busungen..

trevlig kväll

2009-04-18 @ 21:29:13 Permalink Allmänt Kommentarer (2)



Bakstuga

Nu känner jag mig som en riktig bullmamma..haha..Igår bakades det fransbröd och idag har jag bakaten massa kanelbullar..både smör socker kanel kardemumma och mandelmassa inuti..mums så nu har jag lite i frysen så det klarar sig ett tag.




Nu ligger max ute i vagnen och sover


och isbjörnen Asti vaktar


Det är så skönt när man är här och bara kan köra ut honom i vagnen på gräset så han får sova gott..
Måste bara lägga ut den här fina vårbilden som pappa har tagit..


Vi stannar här inatt oxå sen kommer Toffi imorgon så ska vi åka ut och äta i Korrö..Hoppas dom har fått in laxplankan de hade förrförra sommaren..saknade den förra året..
Kanske skriver lite till ikväll annars hörs vi imorgon

2009-04-17 @ 13:15:36 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



j-la getingar

Jag blir tokig!!!!!!!!!!!!!!!!
Alla som känner mig vet hur rädd jag är för getingar..Det bästa med våren är att dom jävlarna fortfarande ligger och sover..men NEEEEEEEEEEJ inte där jag är..
Gav Max mat och lade honom för hans vanliga tupplur på efermiddagen..han somnade direkt..skönt..såg fram emot en härlig solstund på balkongen..Den är ju alltid ledig på dagarna när alla andra jobbar..haha..
Satte mig och blundade..mmm.härligt..efter 5 minuter hör jag surret..tittar upp och ser en massa getingar..5st äckliga håriga flyfän cirkulerar runt runt balkongen..jag blir TOKIG...att man aldrig kan få vara ifred..
Det slutar med att jag får flytta in stolen i trappuppgången


Solen går precis in genom dörren


men skönt var det


Imorgon är det först mammaträff sen åker vi till Lessebo..Ska sova där mellan torsdag och fredag..Ska baka en massa..Toffi skulle egentligen åkt till Stockholm och gått på Ice cube så då skulle vi sovit där mellan torsdag-söndag..men sen när bilen pajade så avbokade han det..men mamma och pappa hade redan ställt in sig på att vi skulle komma..handlat hem en massa välling och puréer..så vi sover där en natt iallafall..

kram

2009-04-15 @ 15:26:53 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



solen är framme igen och jag är glaaaaaaaaaaaaaaddddd

Var och hämtade bilen innan..och fick höra den glada överraskningen att det bara var en ventil som var sönder..Så Istället för att hosta upp 5500 kostar det 1900:- Blev överlycklig..så idag sparade vi 3600:- haha vad vi är rika..
Måste lägga ut de här söta bilderna på coolingen i sin adidas-outfit




Oj nu är Max arg..trodde han ville sova men tydligen inte..Ska nog bege oss ut på promenad i det härliga vädret..
på återseende

2009-04-15 @ 12:34:55 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



Inget fel på matstrupen

Glömde skriva igår att läkren ringde..Det var inget fel på matstrupen..inget som var ihopväxt med luftstrupen..så det  känns skönt..Så han skulle skicka bilderna till Lund igår eftermiddag så får vi se när dom hör av sig..
Så förhoppningsvis dröjer det inte så länge innan vi får åka ner..
Ser ut att bli en härlig dag idag oxå så det blir nog en promenad efter att Maxiboy har sovit lite..sov från 20.00-06.20 idag..härligt..


2009-04-15 @ 08:08:44 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



22 grader=)

Trodde inte mina ögon när jag kikade på termometern idag när jag kom hem från stan 22 grader..
Var nere och fikade med Thilda och Theo på Askelyckan







De följde med hem och käkade.Gjorde ppotatismos i ugn med köttfärsblandning och riven ost uppe på...enkelt och gott..

Vår bil har krånglat lite sista tiden..och nu senast vi körde med den lös motorlampan så jag lämnade in den för felsökning på Atteviks..FAAAAAAN det kommer kosta oss 5500 spänn att fixa..blir så jäkla trött på det..Men det är väl bara till att betala och se glad ut..
Trevlig kväll

2009-04-14 @ 20:43:38 Permalink Allmänt Kommentarer (1)



Ännu en solig dag

Gick på morgonpromenad vid 9..Hela Växjö var dött...Alla utom vi hade sovmorgon...
Vi åkte hem till Lessebo..Max testade sin nya gunga..Han hade på sig den fina stickade mössan och koftan han fick av min mormor och morfar  julklapp


Gammelmorfar




Funkar även att använda gungan som bitleksak


Käkade lamm med potatisgratäng och sen jättegod efterrätt..

Nu är det färjan på tv..alltid lika kul att skratta åt patetiska Håkan
tjingeling

2009-04-13 @ 20:03:09 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



Äntligen vågar man visa sig ute

Erika klippte och färgade mitt hår idag=) Tyvärr mamma och mormor..fortfarande mörkt..De tycker att jag ska ha ljust hår igen..är faktist lite sugen men det är ett alldeles för dyrt projekt för min plånbok..Men Erika är jätteduktig..Det är mörkbrunt med lite rödare nyans i och bara klippt topparna..sparar till långt igen så jag kan föna det lockigt..

Igår var vi ju på påskmiddag hos familjen Grip..Man åt så mycket så man rullade därifrån..Så kul att höra när Barbro och Gillis berättar historier..som ett äkta gift par avbryter dom varandra konstant=)

Nu börjar Whipeout igen och sen är det dax för film..Deathrace tror jag den hette..
Imorgon är vi bjudna till mina föräldrar på middag..Mamma brukar alltid hitta på något kul och gott..

Ciao



Sover gott


Busunge




Max ska hjälpa mamma med tvätten



2009-04-12 @ 20:37:17 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



Påsken är här

I torsdags så var ju Sara här..jättekul att träffa henne..



Sen var det dax att åka till sjukhuset för röntgen av matstrupen..ush stackarn det var jättejobbigt för honom..han var tvungen att ligga på mage vilket han hatar..men till slut lyckades dom få några bra bilder..men vi fick inga svar utan får vänta tills läkaren hör av sig..

På kvällen var det tjejfest hos Ida..Hon och Jonna hade 25-års fest ihop..det var riktigt kul..och en massa god mat..




Ja må de leva


Lektime


Idag har vi varit i Nässjö hos släkten..Lika kul som vanligt att träffa alla då vi endast träffas 2 gånger per år vissa av oss..och mina söta små kusinbarn bara växer och växer..
Så himla gulligt av faster Mona att baka chokladbollar paj och bröd till mig..TACK..och nu är jag duktig och uppdaterar lite=) Hon tyckte att det var dåligt av mig att inte uppdatera varje dag..haha..


Äldsta kusinbarnet Matilda


Kusin Mia med kusinbarnen Julia och minstingen Joe


Kusinbarnen Nathalie och Pontus med mamma Catta


Promenad i det underbara vädret..en glass råkade slinka ner i magen på vägen


nehe nu går ögonen i kors på mig så det är dags att krypa till kojs..
Hoppas på en solig dag imorgon..På eftermiddagen blir det påskmiddag hos Toffis systers mans föräldrar..haha hängde ni med=)
kram och godnatt

2009-04-10 @ 23:18:29 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



Regnig dag spenderad med Thilda och Theo

Vaknade upp till ett riktigt regnigt Växjö..blä..inge kul alls.
Jag och Max åkte till Thilda och Theo på förmiddagen..De åt gröt båda 2 vid 11..sen somnade dom vid 12..Thilda och jag hann fika klart..kolla en massa roliga foto-album och äta i lugn och ro innan båda vaknade nästan exakt samtidigt kl 3...
Kul att dom ställde sina mat och sov-klockor efter varandra..
Va inte hemma förrens halv 5..tiden går fort när man har roligt=)
Det är så kul nu när dom börjar upptäcka varandra lite mer..







Theo har börjat åla och hade backat in under pallen


Imorgon ska Sara som pluggar i Linköping komma hit vid 10..har inte träffat henne sen Max dop så det ska bli riktigt kul..
Sen följer Max mormor med till sjukhuset vid kl 13..och på kvällen är det PARTY-TIME..
Ida och Jonna ska ha 25-års fest..en riktig tjej-fest..ska bli grymt kul..Sen på Fredag ska vi åka till Nässjö till min faster och hennes man..Mina kusiner och kusinbarn från Karlstad och Stockholm kommer oxå..ska bli jättekul att träffa dom..
Vissa av dom har inte träffat Max än heller så de är säkert nyfikna på honom..
Nu tror jag det är dags att krypa i säng

god natt

2009-04-08 @ 21:29:29 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



Vad hände med solen=(

Ush vad tråkigt väder ute..man blir bortskämd snabbt..

Igår var ju max mormor här..Vi var nere på stan och shoppade lite och fikade..Han fick en fin gunga och en påskpresent..Ett par coola jeans...Vi satt ute och fikade på Askelyckan..Han brukar inte gilla att sitta still men vi hade sån tur att det var en liten kille vid bordet bredvid som hade en ballong..Max var helt paralyserad=)
Så vi fick fika i lugn och ro..





Max läkare ringde igår..Han är verkligen helt underbar..Han ringde förra veckan och sa att de hade kikat på röntgenplåtarna i Lund men ville att han skulle göra en sista undersökning av matstrupen i Växjö innan dom tar beslut om vad som ska göras där nere..Läkaren trodde att vi skulle få tid nu i veckan men jag har inte hört något..
Så igår ringde han och kollade ifall dom hade hört av sig från röntgen för han hittade ingen tid i datorn..
När jag sa att jag inte fått någon tid gick han själv ner på röntgen och fixade en tid..Så himla snällt..Han bryr sig verkligen och vill att det ska gå snabbt..Skönt att någon bryr sig lite mer.. Så imorgon skärtorsdag kl 13 ska han röntga matstrupen..han ska svälja kontrastvätska...Så sen hoppas vi att han snart får komma ner till Lund och få allt överstökat...

Ush idag blir det nog bara till att hålla sig inne om inte regnet går över
TRÅÅÅÅÅÅÅKIGT

2009-04-08 @ 08:30:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



Nu får de #%/=?!#¤% tänderna komma upp

Var i Lessebo igår och hade det mysigt..men märkte att Max var gnällig och varm..när jag kom hem hade han 38,5..det är väl tänderna som spökar fortfarande..Tycker att dom kan komma upp nu så han slipper det här...

Tjejerna kom vid 6..jag hade gjort GINO..för de som inte vet vad det är= frukt i ugnen med vit choklad och sen vaniljglass till det..Vi slukade nästan hela formen





Max somnade gott i pappas famn



Erika försökte trösta med en isbitring..det funkade sådär



Natten gick sådär men han sov väl ändå hyfsat..
han hade fortfarande 38,5 idag när han vaknade men den har sjunkt lite nu så den är nog på väg ner får vi hoppas.

Idag kommer Max mormor som vanligt nät det är tisdag..tyvärr den sista eftersom pappas möten är slut..
Vi ska ner på stan och handla en gunga till max som han ska ha hemma hos mormor och morfar..

Nu är det nog dax för frukost
hörs kanske lite senare

2009-04-07 @ 08:15:52 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



Nu är det vååååååååååååååårrrr

Var och kollade på nya bond-filmen och käkade godis hos Janne i fredags.Den var faktist bra..
Max fick ett par snygga hörsel-kåpor av farfar..Vi börjar ju semesterveckan 29 i Melbystrand med en stcc tävling..då måste han skydda sina söta små öron



Vi började lördagen med att byta däck på bilarna och göra dom fina..Ja jag stod och solade och Max sov gott



Sen blev det promenad för hela familjen runt sjön..helt underbart..15 grader och vindstilla





Toffi vägrade va med på kort


Efter promenaden blev det glass...aldrig fel..
Tog det bara lugnt resten av dagen..lagade supergod mat och myste..

Idag var jag och Max och fikade på Askelyckan med David och Alex..



Max tyckte det var roligare att spana på folket på storgatan




Max har börjat bli gnällig i vagnen så det känns som det  vore dax att byta till sittvagn..Gjorde det och tog premiär-turen ikväll. Han gillade det..





Just nu sitter jag bänkad framför wipeoute med knäckemackor och favorit-teet mango-peach..Är typ beroende av det=)
Max sussar gott i sin säng efter en gnällig dag..Hoppas han är gladare imorgon..
Då ska vi hem till Lessebo och på kvällen kommer Anna,Erika, Esa och Cai på fika..Har inte bestämt mig än vad jag ska bjuda på..vad som kan toppa kladdkakan från förra veckan..Tror jag vet vad det blir men håller det hemligt eftersom de kanske läser det på bloggen annars..

Nu ska jag fortsätta avnjuta mitt goda te..Hoppas ni får en bra början på veckan

2009-04-05 @ 20:40:42 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



sol sol sol

UNDERBART!!!!!!!!!!!!!!!!

Började dagen med en promenad runt sjön med svägerskan Erika



Va ute 2 timmar..riktigt härligt..
Satte mig lite på balkongen på eftermiddagen när Max sov..Vår underbara balkong som nyttjas flitigt på våren..



Man har alltid sällskap av någon..Idag var det Gunilla..Men Ida saknas=( Vi brukade alltid sitta och sola näsorna ihop..och läsa mamma-tidningar...hihi

Åkte och hälsade på henne i huset istället..

Fram åkte trädgårds-möblerna










Hoppas på många grillkvällar i deras trädgård i sommar..

Ikväll ska vi nog bort till Janne och kolla på nya bond-filmen..har inga förhoppningar alls så den är säkert bra..
Imorgon ska det njutas i det fina vädret igen..

kram

2009-04-03 @ 17:57:10 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



Mysig dag med Thilda och Theo

Först kom Thilda och Theo hit..Theo åt lite frukost innan vi begav oss till Emma och Alice..
Så kul vi märkte att vi hade klätt grabbarna likadant..likadana jackor, byxor och nappar=)



Bästa kompisar


Vi traskade ut i det härliga vädret..självklart kameran skulle fram





Hemma hos emma väntade det fika och bebis-polarna






Efter fikat gick vi ner en runda på stan..Glasskungen hade öppnat så det gick ju inte att låta bli att köpa en bägare med 2 kulor..Persikosorbet och after-eight...



Vi satt och njöt länge i solen..så efter ett tag blev vi hungriga..Thilda och Theo följde med hem och käkade köttfärssås och spagetti..Theo gillade att tugga på sin sked



Thilda busar med Max


Charmknutten Theo


Dom gick hem nu vid kvart över 4 och Max somnade typ 20 över..han har inte sovit mer än 1 halvtimme sem han vaknade i morse..han får väl sova till kvart över 5 sen åker vi och handlar..Förhoppningsvis sover han bättre inatt..

hej svejs

2009-04-02 @ 16:44:03 Permalink Allmänt Kommentarer (0)



Feber inatt

Jag åkte ut till mina föräldrar igår eftermiddag och hämtade Max..blev lite fika promenad och solning på altanen..
Han hade varit ganska gnällig och när jag tog tempen på honom fick jag förklaringen..38 grader,,Inte så mycket men tillräckligt för att påverka honom..Han ligger aldrig över 37 i vanliga fall..
Så inatt fick han sova i min säng..inte mycket sömn för någon av oss..Men han hade bara 37,4 när han vaknade idag så det är skönt..Antar att det är tänderna som spökar..kan dom inte komma upp snart..

Vid 11 ska vi till Emma och lilla Alice imammagruppen..Alltid lika kul att se hur folk bor..Thilda kommer nog hit en sväng innan..Så nu ska jag byta blöja på Max (inte den luktfria varianten tyvärr) och sen slänga i mig lite frukost

på återseende

2009-04-02 @ 09:21:11 Permalink Allmänt Kommentarer (0)